Turtips

Med hytta som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer. Den mest kjente turen i området er kanskje den klassiske ruta ned Aurlandsdalen fra Finse, men området har mange andre spennende turer å by på.

I tillegg er hytta både et naturlig startsted og overnattingssted på en rundtur gjennom området. Her er noen av våre anbefalte turer. Du finner flere turforslag på UT.no ​​​​​​​


Aurlandsdalen - vill og vakker

3 dager

Aurlandsdalen kan ta pusten fra deg, med den ekstreme villheten i elva som graver seg frem gjennom landskapet, og den fantastiske utsikten utover mot fjorden langt der nede.

Se kart og mer info på UT.no

Foto: Astrid Heggdal

Langedalen


Langedalen ligger mot nord, nord/øst fra Østerbø. En kan gå en rundtur via Herdølestølen og tilbake til Østerbø eller gå inn hele dalen til Fossane. Rundturen tar ca 1.5 time og tur/retur Fossane ca 4 timer.

Foto: Astrid Heggdal

Børefjellet


En flott tur opp til Børefjellet (1357 moh) via Joanosi. Turen er skiltet fra Viki mot Joanosi og den starter 100 meter etter broen over Langedøla, som ligger på hovedstien ned Aurlandsdalen på Østerbø.

Foto: Astrid Heggdal

Kringla

Kringla ligger mot sør fra Østerbø. En starter og slutter turen fra Turisthytten. Første del går i stien mot Vassbygdi og i sørenden av Aurdalsvatnet går en til venstre over en liten hengebro, gjennom hyttefeltet og ned langs fylkesveien mot Nesbøtunnelen. Før tunnelen går det en grusvei ned til høyre og det står skilt til Kringla etter 30 meter.Turen tar ca 2-3 timer tur/retur.

Foto: Astrid Heggdal

Berdalen - Kringledalen

Turen starter i Berdalen mellom Nesbø- og Berdalstunnelen. Stien starter bratt opp fra Fylkesvegen men etter noen høydemeter ser en Berdalstølene og dalen bretter seg ut fremover. Når en kommer opp i enden av Berdalen kommer en inn i stien mot Hallingsskeid. Her går en nordover og følger T-merket sti ned i Kringlebotn og videre ned Kringledalen. Når en kommer til Kringla ser en Østerbø og turen slutter ved Turisthytten. For å komme til startpunktet kan en enten kjøre bil og parkere mellom tunnelene eller ta buss. Turen tar ca 4-5 timer.